De VVON bestaat 75 jaar!

Het zal niemand zijn ontgaan, dit jaar bestaat de VVON 75 jaar! Op deze pagina nemen we je graag mee terug in de tijd én lees je alle ins & outs over onze jubileumacties.

 

Hoe het allemaal begon..

De VVON is opgericht op 23 maart 1946. Dat gebeurde in café- restaurant “De Roode Leeuw” aan het Damrak te Amsterdam. De VVON werd in eerste instantie niet opgericht als vakbond, maar als vereniging en bestond uit slechts een klein groepje trainers waarbij de gezelligheid misschien wel de belangrijkste rol speelde…

Van 'diploma kado naar professionele organisatie'

In de begintijd werd een trainersdiploma eigenlijk zonder problemen uitgereikt aan oud-voetballers met een bepaalde staat van dienst. Zij konden zonder verdere opleiding direct trainer worden bij een club. Het volwassen worden van de VVON bracht hier verandering in. In de jaren ’50 ontstond “de week van Lunteren”, een bijscholingsweek voor trainers: uniek in die tijd. Later werden er in samenwerking met de KNVB erkende bijscholingen opgezet waar voetbaltrainers licentiepunten konden halen om hun trainers-licentie te behouden.

 

Sinds die tijd is er, mede door toedoen van de VVON, veel veranderd. Voetbaltrainer wordt nu gezien als een vak. En dit is wel eens anders geweest…..

 

Ga mee terug in de tijd...

Dit jaar wordt er in alle 6 de uitgaven van ons magazine ‘De TrainerCoach’  aandacht besteed aan een bepaalde periode uit het bestaan van de VVON.

Bekijk hier de PDF van deel 1 “de beginjaren 1946-1956”

Bekijk hier de PDF van deel 2 “de jaren 1957 – 1975”

 

De beginjaren 1946 – 1956

Door op onderstaande afbeelding te klikken, komt de pagina tevoorschijn.

De jaren 1957 – 1975

Door op onderstaande afbeelding te klikken, komt de pagina tevoorschijn.

De VVON trakteert: Lid werft lid

De VVON trakteert! In dit jubileumjaar ontvangen alle nieuwe leden een luxe coachmap kado. Maar dat is nog niet alles! Ook bestaande leden die een nieuw lid aandragen ontvangen deze coachmap.